Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Νέα Σελίδα", ο κ. Βούτσης είπε "μας κατηγόρησαν ότι έγιναν συλλήψεις, που δεν έγιναν από τη φρουρά της Βουλής ούτε σε συνεννόηση µαζί της, εκεί είναι το λεπτό ζήτηµα. Επίσης, στο παρελθόν έχουν αποφύγει όλοι να κάνουν συλλήψεις µε ή χωρίς χειροπέδες, αλλά σε όλα τα ζητήµατα που αναφέρω και στην επιστολή µου, είτε συµβαίνουν µέσα στο Κοινοβούλιο είτε έξω, κρατούνται τα στοιχεία, διασταυρώνονται από τις αρµόδιες Αρχές και ακολουθείται µια διαδικασία που δεν είναι σύλληψη. Από εκεί και πέρα είναι έκθετοι όσοι θέλησαν να δηµιουργήσουν ζήτηµα σύγκρουσης και αντιπαράθεσης µε την αστυνοµία".
Κληθείς να σχολιάσει την στάση του κ. Βαρουφάκη, διέγνωσε "εκατό τοις εκατό πολιτικά κίνητρα στην στάση Βαρουφάκη", αναφέροντας χαρακτηριστικά "δεν είναι συγγραφέας Βίπερ ο κ. Βαρουφάκης, όσο κι αν προσπαθεί να το κάνει".
"Η συστηµατική τροφοδότηση µε υλικό παραπολιτικής και µικροπολιτικής, την οποία κάνει ο κ. Βαρουφάκης, είναι απολύτως ενταγµένη οργανικά και συνειδητά στην προσπάθεια του αντι-ΣΥΡΙΖΑ µετώπου που επιχειρείται να υπάρξει µε επίκεντρο την αξιωµατική αντιπολίτευση και συµφέροντα µιντιακά, τραπεζικά και γενικότερα, τα οποία αισθάνονται ότι χάνουν. Χάνουν πάρα πολύ από το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρά, κερδίζει χρόνο, αναπτύσσει πολιτικές και προφανώς αποµακρύνεται πολύ - ενδεχοµένως πάρα πολύ - η προοπτική της διακυβέρνησης για ένα τέτοιο συντηρητικό µπλοκ στη χώρα µας. Εκεί εντάσσονται πια η πολιτική και η παρουσία του κ. Βαρουφάκη και ενδεχοµένως και το κόµµα το οποίο έχει ή θα διαµορφώσει", είπε.
μισθωτοσ μηχανικοσ και μπλοκακι
Στόχος της κυβέρνησης είναι να φθάσει η χώρα στο σημείο να εξυπηρετεί μόνη της τις ανάγκες της, είπε σε άλλο σημείο τονίζοντας ότι ο στόχος αυτός "είναι απολύτως εφικτός στον βαθµό που θα γίνουν δύο και τρεις επιπλέον έξοδοι στην αγορά, έτσι ώστε και η καµπύλη επιτοκίων να διαµορφωθεί ευνοϊκά αλλά και να υπάρξει «µαξιλαράκι» για το τέλος του προγράµµατος".
θέντα μιμηλάκη
δρομολογια μηλος σιφνος
Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που υποστηρίζει ότι και αυτή η επιλογή της εξόδου έχει κόστος, ο κ. Βούτσης, επισήμανε ότι πάντοτε έχει κόστος "αρκεί να είναι με χαμηλό επιτόκιο", προσθέτοντας ότι αν υπάρξει και ποσοτική χαλάρωση (QE) µετά τις γερµανικές εκλογές, θα είναι ένας επιπλέον παράγοντας".
Ως προς το τελευταίο, εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό, καθώς μετά τις γερμανικές εκλογές η νέα ηγεσία θα "ανοίξει τα χαρτιά της", όπως και το ΔΝΤ.
Χαρακτήρισε "πολύ βαριά" τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%, επισημαίνοντας παράλληλα την σημασία της συζήτησης για το χρέος, αλλά και την αναγκαιότητα να "είναι ανοιχτή µπροστά µας η δυνατότητα, εφόσον πάει καλά η οικονοµία, µε πρόσηµο αναπτυξιακό, να υπάρξει και επαναδιαπραγµάτευση, µε συναίνεση προφανώς και αυτών των µεγάλων πλεονασµάτων".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου